Sjove Underbukser med Modal

Sjove underbukser til mænd

Gode egenskaber ved Modal

Vores sjove underbukser fra Good Luck Undies er bl.a. lavet af Modal.

Og så spørger du sikkert - Hvad er modal stof? Ja, hvis ikke du ved det (endnu), så kan vi starte med det her 🤓:

  • Modal holder godt på farver i stoffet.
  • Modal er meget formstærk og derfor krymper og krøller stoffet ikke.
  • Modal er et meget blødt materiale som giver en let og luftig fornemmelse at have på.
  • Modal er et miljørigtigt og naturligt textil.
  • Modal er åndbar og virker kølende, ligsom silke.
  • Modal er vandabsorberende. 

Det er nogle af de egenskaber Modal besidder, og som gør det til et fremragende stof bl.a. til at bruge i fremstillingen af tøj.

Navnet Modal dækker over et naturligt tekstil af typen Rayon, og det udvindes fra cellulose fra bøgetræer. Cellulose er et af de mest almindelige organiske stoffer i naturen, det findes i planternes cellevægge - f.eks. i træer, græs, halm og bomuld. Modal er derfor et naturprodukt. 

Det er i familie med det velkendte og ofte benyttede viskose. Hvor Rayon kan laves fra ethvert træ/busk (ex. fra bambus, som vores bambussokker), mens Modal kun kan laves af cellulose fra bøgetræer.

Det er et meget blødt og naturligt materiale, der minder meget om bomuld. Det er dog modsat bomuld ekstremt åndbart, hurtigtørrende, væskeabsorberende og temperaturregulerende. Det er af mange blevet beskrevet som et af de blødeste materialer i verden, og denne faktor er hovedårsagen til Modals popularitet, ex. i fremstillingen af undertøj.

Materialet besidder samtidigt en masse andre gode egenskaber, hvilket gør Modal særdeles velegnet til fremstilling af tørklæder, sengelinned og undertøj. Det er også begyndt at gøre indpas indenfor almindelig påklædning, da det har et flot fald, og hverken krøller eller krymper.

Modal har også et mere bæredygtigt aftryk (sammenlignet med bomuld), da Modal udvindes af bøgetræer, som kræver 10-20 gange mindre vanding end bomuldsplanter. Det er derfor et miljørigtigt alternativ til tøj af bomuld. At Modal udvindes af bøgetræer gør også, at det i ren form er bionedbrydeligt. Cellulosen fra bøgetræet laves til lange fibre, som efterfølgende væves sammen til tekstilet modal.

Hvordan vasker man Modal?

Du kan vaske Modal i både varmt og koldt vand. Modal tåler temperaturer op til 60 grader, men som det gælder andre tekstiler, holder modal sig pænest ved 40 grader og bliv gerne på de 30.

Du kan roligt vaske dit tøj i vaskemaskinen og en tur i tørretumblerenkan det også sagtens klare. Modal er dog hurtigt tørrende, så tørretumbleren kan man sagtens undgå - og som ved de fleste andre tekstiler, holder Modal også længere hvis det hænges på tørresnoren i stedet for en tur i tørretumbleren (og så sparer du også her på strøm-forbruget).

Er Modal bæredygtigt? 

Modal er bæredygtigt ud fra en række kriterier. Allerede ved produktionen af råstoffet, som er cellulose fra bøgetræer, sørger mange producenter for at genplante nye træer, der med deres optagelse af CO2 fra luften opvejer den CO2-udledning, der sker ved produktionen.

Et andet aspekt af bæredygtigheden handler om, hvordan produktionen af modal finder sted.
Foregår produktionen med udbredt brug af miljøskadelig kemi? Her er svaret, at i forhold til fx produktionen af andre tekstiler, benyttes der langt mindre kemi. Det er derfor også en af grundene til, at modal er blevet så populært.